Få et smukt gulv med en gulvafslibning i København

12 april 2019 Astrid Pedersen
Få et smukt gulv med en gulvafslibning i København

Et lækkert, velholdt trægulv føjer varme og hyggelig stemning til enhver stue. Træ egner sig fantastisk som gulvbelægning – og dette skyldes ikke udelukkende træværkets unikke og individuelle karakteristik og smukke, naturlige look, som langt overgår kedeligt klik parket af laminat eller linoleum. Træ er også mere behageligt at betræde end et gulv fremstillet af eksempelvis epoxy, beton, cement eller uretan, især hvis man er i strømpesokker eller på bare fødder (hvilket fortrinsvis er tilfældet i hjemmet). Et trægulv slår faktisk de mere moderne gulve på flere parametre, og derfor kan det godt betale sig for dig at værne om det trægulv, med hvilket dit hjem er udstyret.

Vedligeholdelse af olie- og sæbe behandlede gulve

Har dit trægulv modtaget en behandling med for eksempel indfarvet olie eller hvidpigmenteret sæbe, er det vigtigt, at du følger forskrifterne for pleje og vedligeholdelse af træværket. Olie, lud og sæbe behandlinger er nemlig såkaldte ikke forseglende behandlinger, hvilket betyder, at træværket er mere udsat med en sådan behandling end det ville være hvis du havde valgt at male eller lakere det.

Et trægulv, som er behandlet med en ikke forseglende behandling, skal vaskes grundigt og hyppigt – helst mindst én gang om ugen – med særlig sæbe, som plejer og nærer gulvet, samtidig med at den vedligeholder den beskyttende hinde af sæbe eller olie. Bliver denne hinde ikke holdt ved lige, vil støv, snavs og spildte væsker kunne nedfælde sig i gulvets overflade, og her danne grimme misfarvninger og skjolder. Når først disse skønhedspletter er opstået, kan de ikke fjernes ved gulvvask, men skal slibes bort. Det anbefales, at du anvender en professionel gulvmand til at forestå denne opgave. En dygtig gulvsliber vil have de stærkeste forudsætninger for at opnå det mest ensartede og holdbare resultat.

Du kan læse mere om billig gulvafslibning i København på gulvkanonen.dk

Flere nyheder