Værn om dit helbred og miljøet med økologisk te

19 april 2021 Lærke L. S. Christensen

Hvorfor du bør vælge økologisk te 

Som forbruger kan du bidrage til at forhindre, at skadelige pesticider havner i vores grundvand. Dette gør du, ved at lægge økologiske varer i din indkøbskurv, når du handler i dit lokale supermarked. På denne måde værner du både om naturen og dit eget helbred. Et sted i supermarkedet, som du dog kan glemme at vælge økologisk, kan være ved kaffe og te. Når du vælger at købe økologisk te frem for de konventionelle alternativer, støtter du en produktion, der er kontrolleret efter EU’s overordnede regelsæt for miljøet. 

3 gode grunde til at drikke mere te

Vi kender allesammen den hyggelige følelse af, at have en varm kop te i hånden. Dog er der også andre gode grunde til, at du bør drikke mere te. For det første, så sænkes stresshormonet kaldet “cortisol” i dit blod, når du drikker te. Dette sker, fordi der er mange sunde antioxidanter, i stort set al te. En anden grund er, at te har et lavere koffeinindhold end kaffe, hvorfor du roligt kan drikke en kop om aftenen, uden at dette skal gå ud over din nattesøvn. En tredje og sidste grund til, at du bør drikke mere te er, at der stort set ikke er kalorier i langt de fleste typer af te. Dette betyder, at du kan nyde lige så mange smagfulde kopper te som du vil, uden at du går på kompromis med en sund livsstil. 

Økologisk te til alle 

Japansk matcha, rød Rooibus eller ren sort te – eller måske alle tre? Der findes et hav af forskellige typer af økologisk te, så du kan helt sikkert finde en, som passer helt perfekt til dine smagsløg. Når du køber økologisk te, fravælger du ligeledes uønskede tilsætningsstoffer, således du passer på dit helbred og miljøet, uden at gå på kompromis med smag eller hyggen. 

Flere Nyheder